Fostul adjunct al DIICOT – structura Centrală, Oana Schmid Hăineală a depus, la Judecătoria Bacău, o cerere prin care cere încuviințarea executării silite a Ministerului Economiei și Finanțelor, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, precum și a Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bacău și Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău.
Instanța a admis cererea de încuviințare a executării silite și a autorizat creditoarea să treacă la executarea silită a obligației cuprinsă în titlul executoriu, potrivit soluției.
Decizia instanței este fără cale de atac și pronunțată prin punerea soluției la dispoziția părților.
Surse judiciare spun că este vorba despre drepturi salariale pe care le solicită fostul adjunct al DIICOT, procurorul Oana Schmid Hăineală.
Dosarul a fost înregistrat în 19 decembrie 2019, în aceeași zi în care Oanei Schmid Hăineală i-a fost respinsă cererea de continuare a delegării ca adjunct al DIICOT și trimiterea ei să lucreze ca procuror de execuție.
Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a explicat, în aceeași zi, că la Secția pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în funcții de conducere în DIICOT deoarece trebuie să existe „stabilitate”.
Înainte de a deveni director al Direcției pentru Relația cu Ministerul Public și de prevenire a criminalității și corupției, în cadrul Ministerului Justiției și apoi membru CSM, în perioada 2004 – 2007, Oana Schmid Hăineală a fost prim-procuror al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău.